» Win eens een speeltuin!

Bebat, de vzw die voor de overheid gebruikte batterijen inzamelt, organiseert in de maand mei een wedstrijd waarmee je een milieuvriendelijke speeltuin voor in je dorp kan winnen.
Alle lege batterijen die je tussen 1 en 31 mei naar de inzamelpunten van Bebat in scholen, containerpark of supermarkt brengt, worden gewogen en tellen mee. De gemeente die het meest aantal kilo's batterijen ingezameld heeft, wint een milieuvriendelijke speeltuin. In Westerlo zijn er 66 geregistreerde inzamelpunten. Het totaal aantal kilo wordt berekend in functie van het aantal inwoners van de gemeente. Zo heeft elke gemeente, ongeacht de grootte, evenveel kans om te winnen. Westerlo roept alvast iedereen op om mee te doen!

» Gemeenteraad op maandag 23 maart

De volgende gemeenteraad vindt plaats op maandag 23 maart in de raadzaal van het gemeentehuis. Er staan elf punten op de agenda, waaronder een vacature voor een personeelsverantwoordelijke en het uitbreiden van de blauwe zone voor gratis parkeren met parkeerschijf in Westerlo Centrum. De gemeenteraad is openbaar. Iedereen is van harte welkom! De volledige agenda vind je op www.westerlo.be.

» Zoneraad Brandweer

Sinds 1 januari bestaan de gemeentelijke brandweerkorpsen niet meer. De brandweerkorpsen van de Kempen zijn geïntegreerd in de nieuwe brandweerzone Kempen. De brandweerzone staat onder leiding van een zonecollege en een zoneraad. Heb je interesse in hun werking? Je vindt de agenda's van de zoneraad en de beslissingen van het zonecollege en de zoneraad op www.brandweerzonekempen.be.

» 50 jaar KWB Oosterwijk

Op zaterdag 14 maart vierde KWB Oosterwijk haar vijftigjarig bestaan. Op de receptie naar aanleiding van deze jubileum kreeg de vereniging een cultuurcheque van 125 euro van het college van burgemeester en schepenen. De plechtigheid vond plaats in het KWB-lokaal in de Schuurveldstraat in Oosterwijk. Proficiat!

» Infovergadering begraafplaats Voortkapel op dinsdag 17 maart

Het gemeentebestuur denkt eraan om de grond van de graven van 1957 tot en met 1975 op de begraafplaats van Voortkapel vrij te maken. Zo komt er plaats vrij voor nieuwe graven. Het gaat over de 276 graven in de twee middelste rijen achter het erepark links van het hoofdpad en de twee eerste rijen naast het hoofdpad, exclusief de twee laatste vakken. Een alfabetische lijst van de betrokken graven vind je op www.westerlo.be.
Zo'n aanpassing van een begraafplaats verloopt via geijkte procedures. De gemeente organiseert alvast voor alle geïnteresseerden een infovergadering op dinsdag 17 maart om 20 uur in de polyvalente zaal in de Stijn Streuvelsstraat 9 in Voortkapel. Ook de begraafplaats van Westerlo komt in aanmerking voor zo'n project. Daarvoor is er een infovergadering op dinsdag 31 maart.

» Wereldwaterdag met slotevenement voor het gemeentehuis op vrijdag 20 maart

Wereldwijd stappen scholen op vrijdag 20 maart de zogenaamde 'Walk For Water'. Kinderen moeten immers boekentassen dragen, geen water! In Westerlo gebeurt een heel speciale actie. Meer dan 1500 lagereschoolkinderen wandelen die dag naar het gemeentehuis. Voor het gemeentehuis vindt tussen 11.30 en 12 uur een groot slotevenement plaats.
Westerlo wordt zo dé centrale actie van de hele provincie Antwerpen. De kinderen worden ontvangen door enkele bekende Vlamingen zoals Sarah Mouhamou, bekend als wrapster bij Ketnet, en actrice Ann Ceurvels. Ouders zijn welkom... als ze blauwe kleding aantrekken!
Alle kinderen kregen van de gemeente ook een eclipsbrilletje om op weg naar het gemeentehuis de zonsverduistering te zien. Om 10.35 uur, kijken 1100 kinderen samen van aan de abdij in Tongerlo naar het hoogtepunt van de zonsverduistering (een heerlijk fotomoment!). Daarna zetten ze hun 'Walk For Water' voort tot aan het gemeentehuis.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

» donderdag 19 maart

§ Voordracht tablets OKRA in zaal 't Rietje

» vrijdag 20 maart

§ Wereldwaterdag met slotevenement voor het gemeentehuis, 11.30 uur

§ Begijn Le Bleu in de Zoerla, 20 uur

§ Toneel Straffen Toebak van De Zoelse Toneelvrienden in het Ontmoetingscentrum Smissenhoekstraat, 20 uur

§ Toneel Brassed Off in Westerlo van Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

» zaterdag 21 maart

§ Workshop lampenkappen maken in Kamp C, 9.30 uur

§ Workshop Tadelakt in Kamp C, 10 tot 16 uur

§ Workshop Potverse groenten uit je eigen minimoestuin in Kamp C, 13 uur

§ Kamp C hele dag open vanaf 10 uur

§ Toneel theater '92 in Theatercafé DAF Trucks Vlaanderen, 19.30 uur

§ Toneel Straffen Toebak van De Zoelse Toneelvrienden in het Ontmoetingscentrum Smissenhoekstraat, 20 uur

§ Toneel Brassed Off in Westerlo van Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

» zondag 22 maart

§ Tweedehandsbeurs baby-en kinderkleding, babymateriaal en speelgoed in de Biehal en de Biekorf Oevel, 10 tot 12 uur

§ Tweedehandsbeurs baby- en kinderartikelen in de Polyvalente Zaal Voortkapel, 10 tot 12 uur

» maandag 23 maart

§ Kijkdag 1e kleuterklas Vrije Basisschool Oosterwijk, 11 tot 12 uur

§ Gemeenteraad, 20 uur

» dinsdag 24 maart

§ Pensenwandeltocht WSC De Blauwvoet vanuit Sportcentrum Ilsestraat, 7 uur

§ Nacht van de geschiedenis Davidsfonds Oevel in het gemeentehuis, 20 uur

§ Toneel Brassed Off in Westerlo van Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur